DIETA

Milé holky,napsala jsem zde dietní plán,který zatím funguje na všechny,kdo ho vyzkoušely . Rada jíst 6x denně,omezit porce,nejíst sladké,hýbat se je sice nad zlato,ale někdy prostě nefunguje nic,ať děláte co děláte ..........
Já sama osobně se prostě potřebuji najíst, mít pocit plného žaludku a opravdu nemít hlad a nemít chutě. Tady jíte velké porce,v podstatě to co máte rády ,nemusíte jíst řepu když nechcete :-)) :-)) . Já sama jsem úplně vyřadila cukr,sladím jen medem.Kaše si vařím sama - nic instantního.Miluju sýry a ty si teď dopřávám docela hodně. Sestra je zase masová,tak si taky dopřává, vše v kombinaci se zeleninou. Jak budu mít čas,budu dopisovat jídelníček - pro lepší inspiraci.
Jinak malá historie jak jsem k dietě vlastně přišla :
Moje sestra,35 let - měla problémy s diastolickým tlakem. Opakovaně byla vyšetřována na kardiologii,nasazovány léky - po kterých měla vedlejší účinky,jí byla p. doktorem doporučena jóga.Prý dokáže snížit TK.Sestra začala cvičit denně jógu a rozhodla se upravit svůj stravovací režim .Měla pár kg navíc - ale nic hrozného.Opakovaně zkoušela hubnout se STOBEm,nicméně spíše neúspěšně,protože má nízký bazální metabolismus. U této diety - stravovacího režimu je bezva to,že nemusíte jídlo vážit,můžete jíst dosyta . Můžete jíst kombinace jídel,které máte rády .Přestane vás honit mlsná - a to opravdu funguje.Jestli mě ještě něco napadne,tak dopíšu ........... Zapomněla jsem dodat,že se sestře ten tlak upravil,momentálně se chystá na kontrolního Holtera.Zatím zhubla 5 kilo.Můj tatínek 13 a já 2 kg. Sestra bude mít i odběry,můžu pak porovnat,jestli se po dietě něco změnilo.Můj tatínek 69 let,187 cm,nadváha kolem 100 kg - také sledován lékařem.Tatínek drží dietu od února,sestra také,já 2 týdny.

FÁZE 1 – 5ti denní plán

- Povoleno je jakékoliv maso, ryby, vajíčka, zelenina (s výjimkou brambor a hub).
- Během 1. fáze se může denně sníst také 50 gramů (za sucha) rýže natural.
- Může se jíst bílý jogurt (bez sladidel nebo škrobu), klidně tučný 3,5 procenta a tak.
- Pít se může voda, bylinné a ovocné čaje. Pokud možno se vyhnout (nebo hodně omezit) černé čaje a kávu.
- Nejlepší je jíst 3x denně ve stejných časech, množství není omezeno, radši větší porci, ať není mezi jednotlivými jídly hlad. Pokud budeš chtít svačinku, doporučený je jogurt (nebo třeba acidofilní mléko) a zelenina nebo vajíčko.
- Během 1. fáze se nesmí jíst cukr, med, pečivo, těstoviny, ovoce, mléko. Nesmí se pít alkohol (ani pivííínko!)
- V 1. fázi je povoleno míchat sacharidy (rýže) s bílkovinami (maso).

Co např. jíst ve fázi 1:
snídaně: vajíčka (klidně 3) na másle se šunkou, zelenina
oběd: grilované či jinak upravené maso (pořádnej flák, mastného se netřeba bát) s dušenou zeleninou
večeře: rýže se zeleninou osmahnutou na másle nebo oleji (koření lze používat bez omezení)

V první fázi diety by se měla
1. Upravit hladina cukru v krvi = nebude se vyplavovat inzulin a tuk se bude spalovat, ne ukládat.
2. Dostat pod kontrolu kvasinka zvaná kandida, která způsobuje nekontrolovatelnou žravku. Kandida se živí cukrem/sacharidy, proto se v 1. fázi tyto vynechávají.
3. Odstranit všechna jídla, na která můžeme mít nesnášenlivost (nejčastěji pšenice nebo mléko a mléčné výrobky (s výjimkou zakysaných)) a které také způsobují žravku, a navíc špatné trávení, nadýmání, únavu a tak. Ve druhé fázi se jídlo postupně přidává a člověk se sleduje, co mu dělá dobře a co ne.

První fáze může být náročná, můžeš se cítit unavený, může tě kdeco začít bolet – to všechno jsou symptomy vyhladovění kandidy a hladu po jídlech, na která jsme ve skutečnosti alergičtí. 4.-5. den už se budeš cítit líp a budeš hubenější a krásnější!

FÁZE 2

- I ve druhé fázi se může jíst, co hrdlo ráčí (hlavně nemít hlad) a mohou se postupně začít přidávat další jídla – sýr, mléko, brambory, ovoce, atd.
- Nejlepší je přidávat postupně a po jednom a vždy pár dní počkat a vidět, jak budeš reagovat, tj. jestli tě dané jídlo nenadýmá, nebo se nezastavuje úbytek váhy a tak. Obecněji je lepší preferovat bílkovinná jídla, protože jsou sytější a líp se po nich hubne.
- Důležité – v této fázi se v jednom jídle nesmí míchat sacharidy a bílkoviny. Takže maso se zeleninou ano. Těstoviny se zeleninou ano. Ale! maso s bramorem/rýži/těstovinami ne. A taky těstoviny/brambory/rýži/chleba ne se sýrem nebo vajíčkem, ale právě zase se zeleninou.
- Níže najdeš vhodné a nevhodné kombinace (dle Kořínkové).
- I nadále platí, že je dobré vyhýbat se cukru (ovoce už můžeš), bílé mouce (alespoň omezit) a alkoholu.
- V jednom dni můžeš jíst sacharidová i bílkovinná jídla, je ale nutné nechat mezi nimi rozestupy cca 4 hodiny.
- Budeš-li mít chuť na sladké, doporučuje se hořká čokoláda (70 a víc procent).

jídelníček např,:

snídaně : pohanková nebo rýžová kaše se sojovým mlékem
oběd : sojové maso + zelenina / já osmahnu na oliv. oleji /
večeře : grilovaný hermelín + zelenina

Druhá fáze se drží tak dlouho, dokud nezhubneš na požadovanou váhu (úbytek v 2. fázi je pomalejší, ale trvalý), pak můžeš začít občas kombinovat sacharidy s bílkovinami a hlídat se, případně se vrátit do fáze 2.



kombinace vhodných a nevhodných potravin