*Háčkovaná slepička s kuřátky*



Kdysi je mala maminka jako velikonoční výzdobu každý rok za oknem, spoku s vajíčky, beránkem, naklíčeným obilím a letos jsem si na to vzpoměla, tak jsem se rozhodla si je udělt také. Jsou velice jednoduché. Zvládne je i úplný začátečník (zkušené háčkařky by určitě žádný návod ani nepotřebovali). Není v tom žádná věda.\r\nPotřebujete jen bílou a žlutou vlnu, trošku červené a kapku černé, příslušný háček a trošku času. Jak to zkusíte, už si sami upravíte velikost, protože je to opravdu velmi jednoduché.



Kuřátko jsem začala na 20 ŘO, spojila PO a uháčkovala 6 řad KS. Potom se sháčkuje hřbet - 1 ŘO jako přechod do druhé řady a sháčkovala protilehlé strany 5 KS (viz další obr.) a háčkovala dále do kruhu krk - opět KS 4 řady. Pak si vezmeme červenou a sháčkujeme protilehlé strany, stejně jako hřbet a máme hřebínek. Necháme si dlouhý konec, protože s ním ještě uděláme zobáček. Protáhneme jej do místa, kde bude zobák, uháčkujeme do toho místa KS+ ŘO a otočíme, abychom udělali KS do stejného místa ještě z druhé strany. Pak už jen PO a konec zatáhnout. Uděláme černé očičko a je hotovo.


Zde je vidět sháčkování hřbetu


Doháčkované kuřátko


Začátek zobáčku...


Slepičku jsem dělala úplně stejně, jen jsem začala na 40 ŘO a dělala PS - 7 řad. Pak ocásek = 3x pikotka z cca 5 ŘO - stále do stejného místa, poté sháčkujeme hřbet 10 KS, uděláme 1 ŘO, abychom se dostali na úroveň PS a doděláme krk - 6 řad PS, sháčkujeme červenou, necháme dlouhý konec, protáhneme u zobáčku, uděláme 2KS, otočíme a do téhož místa 1 KS, PO a zatáhneme konec. Pak už jen stačí černou udělat očička a je slepička hotová.