kytička



tuto kytičku, jsem na šla na netu, tak me inspirovala si ji vytvorit. je to sice trošku drbačka, ale výsledek mě opravdu potěšil, třeba někomu také padne do oka :)



na jehlici jsem si namotala drátek(nesmí být moc hrubý, ani moc tenký. musí držet tvar) namotáme cca 7-8 cm těsně u sebe. Jeden konec si necháme delší druhý kratší.


takových kvítků jsem já potřebovala 10, takže motáme a motáme :) pak si vezmeme drátek zpět na jehlici a chytíme ho za začátek a konec pružinky a jemně natáhneme. Měla by být mezi nimi mezera tak na tenkost nehtu. Samozřejmě se to nepodaří rovnoměrně, ale nezoufejme, nedokonalost je předností :)


následně si drátek spojíme krátkým a dlouhým koncem k sobě a opět zamotáme.můžete si upravit tvar, šířku atd...


Vzala jsem si perlovku takovou perleťovou a každou spirálku motáme od spodu do vrcholu lístku. Pozor tvar se bude úžit, tak nesmíme moc utahovat.


našla jsem doma zelenou papírovou květinářskou pásku, s ní jsem omotala lísteček, abych schovala nevzhledný drátek. Dá se použit samozřejmě i např krepový papír, nebo twist artový provázek a lepidlo :)


postupem a zkoušením jsem zjistila, že musíme mít papírovou pásku jen cca do 2 cm pod lístek,v opačném případě by to pak dělalo stonek celý tlusty.


jako střed jsem použila kamínky na drátku, ale fantazii se meze samozřejmě nekladou, korálky na drátku, pestíky přímo kupované, atd...


pak už jsem jen spojila vše do jedné kytičky a opět fixovala papírovou květinářskou páskou, pěkné tvoření přeji :)