Zajíček ze slámy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

noviny, sláma, tenký drátek, nit nebo provázek, tvrdý papír, nůžky na dozdobení pak už podle fantazie - mašli, sisal na čuprinku, nějaké vajíčko, květinku prostě to co se Vám líbí

POSTUP PŘÍPRAVY

Protože se mi ozvalo hodně maminek, které si taky chtěly zajíčka udělat, tak jsem se rozhodla vložit návod. Přesný návod nemám, spíš jen popis jak jsem zajíčka vyrobila já. Byla to docela rychlovka tak určitě vymyslíte i jiné možnosti jak zajíčka udělat - nebo si práci usnadnit.

Nejdříve jsem si z novin uděla 2 koule, jednu menší na hlavičku a druhou větší na tělíčko. Obě dvě koule jsem obalila slámou, vzala jsem si tenký drátek a a koule jsem omotávala a utahovala. Tu větší na tělíčko jsme udělala dole placatou aby zajíček mohl stát a nekymácel se. Slámu, která čouhala, jsem nůžkama ostříhala, aby kulička byla hezky kulatá. Pak jsem ještě vzala nit a znova motala různými směry kolem dokola, aby se sláma nedostávala ven a nepadala. Nakonec jsem vše postříkala ještě silně tužíčím lakem na vlasy - slepilo to ty drobné nitky slámy k sobě.

Uši jsem si namalovala na tvrdý papír, vystřihla a opět vystřižené uši zabalila do slámy, omotala jak tenkým drátkem tak i nitkou, ostříhala, nalakovala.

Na nožičky jsem slámu vytvarovala jakoby puk na led, zase omotala, ostříhala a nalakova.

Pak jsem si vzala špejle s ostrou špičkou (prodávají se na grilování, na špízy - jsou pevnější než obyčejné). Tak 3 špejle jsem zapíchla do hlavy, právě do té kuličky z novin, asi by se dala udělat i koule jen ze slámy, ale myslím si, že by pak hlavička nedržela pevně, určitě je možné i místo novin použít koule z polystyrénu ale ty jsem neměla doma :-) Hlavičku spojila s tělíčkem, uši jsem taky přidělala pomocí špejlí. Nožičky jsem přilepila tavnou pistolí.

Očí a čumáček jsem si namalovala na tvrdý papír, vystřihla a zase přilepila tavnou pistolí. Kolem hlavičky jsem dala velkou mašli no a zbytek zbobení už záleží jen na Vas, jestli ozdobíte vajíčkem, květinku atd....

tak toto je můj popis :-) pokud budete takdy dělat, budu moc ráda, když mi pošlete fotečku jak se Vám povedl, a pokud vymyslíte nějaký zlepšovák, tak mi taky napište, přidám ho k návodu.



koule z papíru, aby bylo tělíčko a hlava pevná


koule z papíru, aby bylo tělíčko a hlava pevná


tu slámu, která čouhá nůžkama ostříháme, aby koule byla hezky kulatá, pak ještě omotáme nitkou a nalakujeme


tak vypadá koule po ostříhání, a omotání - snažila jsem se co jak nejlépe vyfotit ty nitky a drátek úplně stejně uděláme i tělo - druhou kouli


na tvrdý papír jsem si namalovala uši, vystříhla a položila zase na slámu, obalila, omotala atd. jako u koulí.


ucho položené na slámě a připravené k obalení


toto je tvar na nožičky


celý zajíček - už jen složit


spojení ucha hlavičky


úplně stejně jako uši spojíme i hlavu k tělíčku


oči jsem namalovala na tvrdý papír, vystříhla a přilepila tavnou pistolí


oči by mohly být i plastové (občas se u nás prodávají v kreativní tvorbě) no a jde přidat i zuby a vousy


hotový zajíček


hotovo - těžké to rozhodně není, snažila jsem se to popsat co jak nejlépe, pokud něco nepochopíte tak napiště, zkusím znova vysvětli.


zajíček ze slámy od Janičky - Jana S. (mucha9) ID 161608


zajíček podle paní Mariky M. ID 198735 krásné kalhotky !!!!


zajíčci od Lenky M. ID 119446 krásní fešáči :-)


další krásná fotečka s jarní výzdobou od Renaty Z. ID 47397


Jarní zajdulka ,,LENKA,, od Michaela J. ID 139207 parádní prácička


velikonoční zajoch od Matina S.ID 9177 fešák !!!!!!!!!!!!


Luxusní zajíc od Romana T. ID 58235 opravdu se moc moc povedl!!!!!!


krásný zajíček od Mirky ID 212161 - tvořily s dcerkou šikulky :-)


Takového zajíčka vytvořila paní Anna se svojí tříletou dcerkou ID 399481 krásná práce