Obří stavebnice pro děti



Ahoj všichni, přidávám nejjednoduší způsob ,jak si vyrobit obří stavebnici pro děti.

Potřebujeme:.......... nůžky
izolepu
špendlíky
prázdné zavíčkované pet lahve
tvrdší karton ...nebo celé (krabice)
látku jakoukoliv petnější klidně i zbytky sešité k sobě(dle fantazie)

Takže jdem na to......1 )tvary jako čtverce,obdélníky atd...na ty jsem použila cele pevné krabice.
2 )tvary jako válec(není foto),a trojuhelníky atd...jsem udělala základ z pet lahví-petky na sebe, kolem karton a slepit izolepou.
3 )pak jsem na rozložený kus látky postavila příslušnou stranu jednoho z tvaru a s 2 cm rezervou jsem jej obstřihla dokola.
4 )takto nastříhané tvary jsem na téže tvaru sešpendlila rubem ven-poslední stranu jsen nesešpendlila, aby mi krabice šla vytáhnout.Pak jsem sešpendlené kusy látek jednoduše z tvaru stáhla jak ponožku a sešila na mašině.Ten poslední kus ,kudy jsem to vlastně natáhla ušité zpet na tvar lícní stranou ven, tak ten poslední kus jsem přišila ručně režnou nití...viz foto...

Tvarů si mužete vyrobit dle fantazie kolik jen chcete.Jsou lehké obalování kartunů jeste vatelínem nebo molitanem je zbytečné....Dětem to neublíží...

Pozor-pokud chcete mit jistotu kvůli prosednutí tvaru dítětem,tak do krabic ještě narvěte pet lahve...klidně i zmačkané..jde jen o výplň a když má být takto laciná:-)......tak proč ne...vidět to není :)

Pokud se Vám zdá nápad špatný budu rada za jinou variantu od vás......jelikož se to našim třem dětem strašně moc líbí :-)