♥♥♥ MENŠÍ HÁČKOVANÉ SRDÍČKO ♥♥♥



Nedávno mě zaujala na netu srdíčka, které háčkuje Lucka Bílá a protože jsem návod na ně nikde nenašla, zkusila jsem ho vytvořit sama a protože nejsem lakomá :o) sepsala jsem ho, jak nejlépe jsem dovedla a vkládám ho sem pro Vás…..
Srdíčko je o trošku menší než to z předchozího návodu a jeho velikost se opět liší od toho, jak velký háček a jaký typ příze použijete. Já jsem obě srdíčka háčkovala přízí Catty háčkem č. 2,5 a jejich rozměr je cca 10x9cm. Protože je to návod nad kterým jsem se trápila nejednu hodinu, opět bych Vás chtěla požádat, abyste ctily autorská práva! Budu ráda, když si srdíčko uháčkujete pro radost nebo jako malý dáreček, ale prosím nepoužívejte tento návod pro komerční prodej podobných výrobků!
Budu i ráda, když se s Vašimi srdíčky pochlubíte :o)
Tak háčky do ruky a jdeme na to :o) Srdíčko se opět skládá ze tří částí – jeden čtverec a dva půlkruhy. Čtverec budeme tentokrát háčkovat dokolečka (tedy neobracíme práci po každé uháčkované řadě…to si necháme na později :o)). Tento čtverec je z internetu celkem znám…háčkuje se ze skupin dlouhých sloupků mezi, kterými je vždy jedno ŘO. Já jej háčkovala ve třech řadách a pak přešla na háčkování pravého půlkruhu. Tentokrát, ale nemusíme pomocí pevných ok přecházet z rohu čtverce k jeho středu, kde budeme začínat vnitřní část půlkruhu, ale doháčkujeme se k tomuto místu přímo…

Popis:
ČTVEREC
1. řada (černá): do magického kroužku uháčkujeme 3ŘO (tyto slouží jako náhrada za první dl. sloupek)+2DS+1ŘO+3x[3DS+ŘO]+PO ukončíme do třetího ŘO ze začátku řady.
2. řada (zelená): vytáhneme háček z posledně uháčkovaného oka, píchneme ho do mezery, kterou tvoří poslední ŘO z předešlé řady, chytíme zpět očko a to protáhneme do této mezery, pak už pokračujeme 4ŘO+3x[3DS+1ŘO+3DS]+PO ukončíme do třetího ŘO ze začátku řady.
3. řada (červená): 3ŘO+2DS (do mezery tvořené ŘO z předchozí řady)+1ŘO, do následujícího ŘO uháčkujeme skupinu 3DS+1ŘO+3DS, pokračujeme 1ŘO, do dalšího ŘO uháčkujeme jen 3DS, opět ŘO, a do dalšího ŘO opět skupinu 3DS+1ŘO+3DS….+ŘO…takto opakujeme ještě 2x…tedy 3DS+ŘO+[3DS+1ŘO+3DS]+ŘO+3DS+ŘO+[3DS+1ŘO+3DS]+ŘO a ukončíme PO do třetího ŘO ze začátku této řady.
PRAVÝ PŮLKRUH
4. řada (černá): uháčkujeme řetízek z 9-ti ŘO a uchytíme ho PO ke třetímu dl. sloupku (z první skupiny tří dlouhých sloupků, které jsme háčkovaly na začátku třetí řady), pokračujeme třemi PO k prvnímu dl. sloupku druhé skupiny, tvořené třemi dl. sloupky předchozí řady, pak práci otočíme.
5. řada (modrá): do vzniklého řetízku uháčkujeme 10DS s PO řadu ukončíme do posledního dl. sloupku z poslední skupiny tří dlouhých sloupků předchozí řady, dále přejdeme třemi PO do ŘO, které leží mezi dvěma vějířky tvořenými skupinami tří dl. sloupků…jsme teď v pravém rohu celého srdíčka…práci otočíme.
6. řada (zelená): 11x[ŘO+DS]+ŘO+PO do ŘO, které leží mezi dvěma vějířky tvořenými skupinami tří dl. sloupků….jsme teď na vrcholu srdíčka, práci otočíme.
7. řada (modrá): je háčkovaná pouze z krátkých sloupků…místo prvního kr. sloupku uháčkujeme ŘO a pak háčkujeme do každého oka po jednom kr. sloupku…celkem uháčkujeme 22KS a máme uháčkovaný pravý půlkruh srdíčka. Protože se potřebujeme dostat k místu odkud budeme háčkovat vnitřní část levého půlkruhu, pokračujeme v háčkování krátkých sloupků…háčkujeme pouze do dl. sloupků řady č. 3…uháčkujeme tedy 9KS, pak do ŘO, které je ve spodní části srdíčka 3KS a pokračujeme 9KS….do ŘO v levé části čtverce pokračujeme PO+5PO, abychom se dostali k místu, odkud budeme začínat háčkovat levý půlkruh srdíčka….pokračujeme řadou č. 4, pak řadou č. 5 a 6…tu opět ukončíme PO, které je na vrcholu srdíčka, práci otočíme a háčkujeme řadu č. 7…tj. 22KS…teď jsme v opět v levém rohu srdíčka, zde práci ukončíme PO do ŘO…viz. značka FINIŠ….no a máme hotovo :o))

…holky snad to podle návodu umotáte….kdyby něco, pište, ale mějte se mnou trpělivost, nejsem na netu pořád….tak ať se práce daří :o)



Mnou kreslené schéma....