♥♥♥ HÁČKOVANÝ PTÁČEK ♥♥♥



Návod na tohoto ptáčka jsem kdysi našla na netu…je velice jednoduchý…tvoří ho jen tři řady. Háčkovala jsem ho opět z příze Catty háčkem č. 3,5 a je velký cca 10 x 4 cm.

POPIS:
1. řada (černá): do magického kroužku uháčkujeme 3ŘO (jako náhrada za první DS)+5DS…dohromady tedy 6 dl. sloupků….práci otočíme.
2. řada (modrá): 3ŘO (opět náhrada za první DS)+DS do stejného očka, pak do každého dl. sloupku z předchozí řady háčkujeme dva DS….dohromady 12 dl. sloupků….práci otočíme.
3. řada (zelená): 3ŘO+DS do stejného oka, pak do následujícího DS z předešlé řady uháčkujeme jeden DS a do dalšího 2DS…takto pokračujeme až k poslednímu DS…dohromady máme 18 dl. sloupků a pokračujeme na ocásek. Uháčkujeme řetízek z 8ŘO a vracíme se zpátky, tj. do předposledního ŘO uháčkujeme PO, do dalšího KS, do dalších dvou po jednom PS a do dalších tří řetízk. ok uháčkujeme postupně tři DS. Pak háčkujeme záda, takže do posledního dl. sloupku z této řady uháčkujeme dva DS, do tří řetízk. ok (kterými jsme začínaly řadu č. 2) uděláme další dva DS, do posledního dl. sloupku první řady opět dva DS, do magického kroužku jeden DS, do tří řetízk. ok první řady opět dva DS, do posledního dl. sloupku druhé řady zase dva DS a jdeme na hlavičku. Tu tvoří skupina dl. a dvakrát nahozených dl. sloupků a jedna pikotka). Všechny sloupky se píchají do prvního ŘO (je to to první ze tří řetízk. ok, kterými jsme začínaly řadu č. 3). Sem tedy háčkujeme takto DS+8xDDS…teď vytvoříme zobáček – háčkujeme 2ŘO, která přichytíme do posledního DDS, dále pokračujeme opět do prvního ŘO třetí řady…háčkujeme DDS, pak ještě tři DS a ukončíme PO do třetího ŘO (tj. to poslední řetízk. oko, kterým jsme začínaly tuto řadu č. 3).

PO - pevné oko
ŘO - řetízkové oko
KS - krátký sloupek
PS - polosloupek
DS - dlouhý sloupek
DDS - 2x nahozený dlouhý sloupek (viz. tady www.youtube.com/watch?v=-If6XghUD8k )



SCHÉMA


♥♥♥


♥♥♥