domek pro Kristýnku na zahradu.



Minulý rok jsem udělala zahradní domek pro vnučku k 5.narozeninám a každému se moc líbil.Zbylo mi nějaké dřevo z palet a kamarádka mne požádala,zda bych jí pro dceru neudělala také domek.
Použila jsem jako základ domku velkou paletu od sádrokartonu a mírně jsem jí zkrátila.Na stěny jsem použila 3 jednoduché palety,ze kterých jsem hřebíky stloukla stěny-přitlučené rohy k sobě a zároven k základní podlahové paletě.Další 2 palety jsem použila na střechu.Ta sedí na vyšších prknech přidělaných ke stěně vzadu i předu a spojených dalším dlouhým prknem.Použila jsem hřebíky i šrouby.Když byla kostra hotová.tak podlahu,stěny jsem zaplnila prkny.Okna prakticky vzniknou otvory mezi prkny v paletě.



takto vypadá surový domek na kterém je ještě plno práce


následovalo rúzné dořezávání nevyplněných skulin


říkám tomu hrubá stavba


zábradlí je vytvořeno ze zbytku palety a doplněno prknem


do místnosti jsem na podlahu použila zdemontovanou plovoucí podlahu


pak následovalo velké brušení hrubého,neohoblovaného dřeva


kamarádka chtěla domek celý otevřený,ale bez okenic to prostě nejde z důvodu deště,sněhu a tak jsem začala řezat okenice ze zbytků,ořezaných prken.


když jsem udělala všechny okenice,tak jsem je přišroubovala na pantíky


když byl domek hotový,musela jsem celý naimpregnovat nátěrem proti hmyzu,houbě,plísni.Toto jsem opakovala 2x.


po důkladném zaschnutí,jsem natrřela domek lazurou LUXOL-oregonská pinie,což jsem opakovala po zaschnutí 3x.


a takto jsem ztrávila 10 dní intenzivní práce svojí dovolenou.Výsledek vidíte sami a doufám,že povzbudíte tatínky a dědečky k tvoření pro děti.Na střech přijde ještě kanadská šindel,ale to už si udělá sám tatínek Kristýnky.