Bezplenková metoda - jakmile zkusíte propadnete jí!

První dítě jsem měla na látkovkách, pro druhé jsem si zvolila zkusit pokročilejší metodu, bezplenkování (i když naše babičky ji vlastně používali zcela běžně). Hned jak jsem přijela z porodnice jsem se do toho vrhla. Nejvíc mě lákala menší spotřeba plenek (látkovek) a to se splnilo. Po každém jídle jsem dítě dala na nočníček a řekla signálek (jednoduchý např. "ee", "aa" prostě co bude fungovat pro vás. Důležité je vždy jej používat a neměnit. Také při signálku i vy tlačíte (názorně) aby dítě cítilo na vašem těle co děláte a samo bude vše opakovat.

Tuto metodu si zamilujete, nejen budete do minuty vědět kdy vaše dítě koná své potřeby (tudíž lépe odchytáte) ale také se lépe na sebe napojíte emočně. Dítě velice brzy začne samo napodobovat signálek, a po čase jej vám bude hlásit.

V mezičase (pro klid duše) dáte dítěti plenku, já dávala látkovky...zjistila jsem že obyč čtvercovky jsou opravdu nejlepší, takže jen ty a svrchňáčky. Měla jsem mnohem menší spotřebu plen a tudíž mnohem méně starostí, "nehody" do plenek byli spíše ze začátku kdy si vychytáváte časy potřeby a nebo když se vám to nechce řešit. Také bylo super že nočník pro nás nebyl vůbec novinou...znal jej již od narození, jen se postupně zvětšoval až po záchod.

Je to opravdu strašně jednoduché a geniální. A o ušetřených nákladech ani nemluvně. Nejlepší na tom bylo, že jen vylijete do záchodu a opláchnete :) a v létě jsme chodili i do přírody :) :) :)

Ve fotu uvidíte vhodnou pozici, nočníčky a cestovní nočníčky (najdete v potřebách pro domácí mazlíčky-je to cestovní krmící miska).




držení


držení


každodenní nočníček


cestovní nočníky