Háčkované prasátko Peppa Pig



Na přání několika háčkujících maminek jsem se pokusila dát dohromady návod na háčkovanou Peppu. Předem upozorňuji, že jsem pouhý začátečník a tak se může stát, že návodu někdo neporozumí. Klidně se ptejte, když to bude v mých silách, poradím. Přeju pevné nervy a hodně štěstí.
Tak a teď už k návodu: Všechny části prasátka kromě ručiček a nožiček si uháčkuju zvlášť, ručičky a nožičky uháčkuju pevným okem už rovnou na čepičku.



Hlavička - (postup je vlastně skoro stejný jako když začínáte čepičku, musí vám vyjít placka) Nejdříve si uháčkujeme 1 řetízkové oko (takové to co půjde utáhnout tím krátkým volným koncem příze, nevím jak přesně se mu říká), potom do tohoto oka vháčkujeme 9 krátkých sloupků (ks), které spojíme pevným okem do kroužku


2. řada - 1 řo, do 1 ks vháčkujeme 1 ks, do 1 ks vháčkujeme 2 ks, do 1 ks - 2 ks, do 1 ks - 1 ks atd 3. řada - 1 řo, do každého třetího ks, vháčkovat 2 ks 4. řada - 1řo, do každého čtvrtého ks vháčkovat 2 ks 5. řada - 1 řo. do každého pátého ks, vháčkovat 2 ks 6. řada - 1 řo, do každého šestého ks, vháčkovat 2 ks 7. řada - 1 řo, do každého sedméhoks, vháčkovat 2 ks Jediná věc u tohoto, kterou dělám jinak než u čepičky je, že nepřidávám pravidelně v jedné řadě, jako u čepičky, to pak místo kolečka vyjde šestiúhelník, takže to chce přidat cikcak na začátku třeba u třetího ks a pak už přidávat podle návodu (každý pátý, šestý atd.)


Teď začínáme nos, pokračujeme tam, kde jsme skončili, normálně jako další řadu 8.řada - 1 řo, 1 pevné oko, 11 ks (potom otočíme nejedeme dál v kroužku, takhle děláme celý nos) 9. řada - 1 řo, 8 ks, poslední dva krátké sloupky sháčkujeme 10. řada - 1 řo, sháčkujeme 2 ks, uháčkujeme 7 ks 11. řada - 1 řo, uháčkujeme 6 ks, 2 ks sháčkujeme 12. řada - 1 řo, sháčkujeme 2 ks, uháčkujeme 5 ks 13. řada - 1 řo, sháčkujeme 2 ks, uháčkujeme 2 ks, sháčkujeme 2 ks 14. řada - 1 řo, sháčkujeme 2 ks, sháčkujeme 2 ks, ukončíme.


Celou hlavu obháčkujeme tmavší růžovou krátkými sloupky.


Uši - 5 řo, obháčkovaných dokola ks, uši obháčkujeme tmavší růžovou pevným okem, zkoušela jsem to krátkým sloupkem a byli moc obr.


tvářička - 1 řo (průžné, jako když začínáme hlavičku, vháčkovat 14 polodlouhých sloupků, uzavřít do kroužku a zakončit, střed stáhnout zase tou šňůrkou, aby tam nebyla moc velká dirka očíčka - 1 řo (průžné), vháčkovat 9 ks, uzavřít do kroužku, zakončit, stáhnout střed jako u tvářiček, doprostřed našít černý korálek pusinka - vháčkovat, nebo vyšít na hlavičku, jak se komu povede, já háčkuju pevným okem ocásek, cca 16 řetízkových ok, stočených a našitých na čepku


Takhle nějak vypadá hlavička,na které už je přišito vše co by tam mělo být, jen jsem zapoměla na nosní dírky, ty jsem dodělávala až na čepičce


Tělo - uháčkujeme 11 řo 1. řada - 1 řo , 10 ks 2. řada - 1 řo, kks vháčkujeme do 1 ks, potom pokračujeme celou žadu ks, do psoledního ks zase vháčkujeme 2 ks 3. řada - 1 řo, 12 ks 4. řada - 1 řo, 2 ks do 1 ks, 10 ks, 2 ks do 1 ks 5. řada - 1 řo , 14 ks 6. řada - 1 řo, 2 ks do 1 ks, 12 ks, 2 ks do 1 ks 7. řada - 1 řo, 16 ks 8. řada 1 řo, 16 ks 9. - 12 řada to samé jako 8. řada, ukončíme


Tělo obháčkujem krátkým sloupkem


tohle už je finální výrobek, teď už stačí jen přišít na čepici ....


... Přiháčkovat ručičky, nožičky a mít veeeeelikou radost, že se dílo zdařilo, nebo taky velkou úlevu, že už je to konečně za mnou. Maminky prosím neberte moc přísně ty moje počty v postupu, když vám to někde nebude vycházet přesně, uzpůsobte si to, mě to také pokaždé vyjde trošku jinak. Jinak budu moc ráda za fotečky vašich dílek a doufám, že to alespoň několika z vás pomůže.


Trošku změna, ručičky rozpřažené


Tak a první uháčkovaný Peppa dle mého návodu od paní Katky ID 11006, mooc šikovné maminky...


Další Peppa, tentokrát prácička paní Báry ID 155275. Zase nádhera!!!!


Další Pepa, tentokrát i s Tomíkem od Petry Š. ID 52602, opět paráda!!!


Tentokrát zase moje práce. Peppa v zimním provedení, tentokrát i se šálkou....


Tentokrát Pepina i s Tomíkem od moc šikovné Báry H. ID 237701


Další Peppina, tentokrát opět ode mne