JAK NA MOUČNIVKU (SOOR)

Protože jsme v devíti měsících dostali moučnivku, musím se podělit, jak jsme se jí rychle zbavili.
Nikdo asi nemá chuť používat genciánku, která všechno zbarví a nejde vyprat, ani my ne. Navíc jsme se dověděli, že v nemocnicích se od ní upouští, protože se přichází na to, že je karcinogenní.
Takže jsem se pídila a úplně nádherně, dle rady, jsme se moučnivky zbavili pomocí cucacích tablet HALSET, které jsou běžně k dostání v lékárnách jako antiseptikum.
Protože je HALSET cucací, nedoporučuje se dětem mladším 6ti let. Taky se nedoporučuje těhotným a kojícím, to asi preventivně, protože nežadoucí účinky nejsou známy.
Honzík byl už větší (9m), tak jsem mu vždy rozpustila 2 tabletky v asi třech lžících kojenecké vody (mléko bych asi nepoužila, protože kvasinky milují cukr) a dala mu hltnout po každém jídle, moc se neošklíbal. Jde o to, aby si hlavně vypláchl pusu, ne o to, aby něco vypil, takže když to dítě vyplivne, nevadí! Moučnivka zmizela za dva dny. Sem tam mu dám ještě preventivně.
Pro menší kojence použijte jen namočenou vatovou štětičku a potřete bílé místečka po každém kojení, taky to kamarádce zabralo.
UPOZORNĚNÍ: Myslím, že jak se pusinka zbavovala moučnivky byla citlivější a Honzík nechtěl ovoce, nejspíš ho to pálelo. Pak to bylo O.K.

Tak hodně štěstí! A budu ráda za Vaše zkušenosti!