Jak darovat peníze



Kytice: tu vyrobíte buď sami, nebo na požádání vám ji vytvoří každá šikovná květinářka. Do kytice pak zapíchat srolované bankovky.
Nebo menší trvalka, či palma a na ní zavěšené například padesátikoruny jako baňky na vánočním stromečku :)

Obraz: Do průhledného rámečku naskládat bankovky. ( můžeme doplnit nápisem: V případě nouze rozbij sklo )

Keramické prasátko či jiná hračka. Jakoukoliv pokladničku lze naplnit drobnými mincemi v určité hodnotě, v takovém případě ale pozor, budete-li chtít darovat pět tisíc, tak zvolte jiný druh zabalení peněz, než tento. Myslím, že by vám snoubenci moc nepoděkovali, kdybyste jim donesli keramickou pokladničku s pětitisící po jedné koruně:)

Váza: či něco podobného a do toho nasypat písek, mušličky, kamínky a zahrabat tam peníze. Svatebčany ale o svém záměru obeznamte, aby náhodou na vámi darované peníze nepřišly až po několika letech :)
Místo exotického obsahu vázy jí můžete naplnit až po okraj drobnými.

Peněženka plná peněz? To by mohl být krásný svatební dar, zároveň by novomanželům zůstala pěkná peněženka například pro ženicha.

A co takhle kufr na společné líbánky? Stačí koupit kufr (moc hezký dárek i bez toho, aniž byste museli darovat peníze, ale pokud se přeci jen rozhodnete novomanželům vyhovět) a naplnit ho novinami, či fotkami snoubenců, zkrátka čím vás napadne a mezi to vložit bankovky. Nejlepší by bylo, kdyby kufr měl kódování. Novomanželé by se museli potrápit, aby se ke svým penízkům dostali :) Jako kód by šlo zvolit datum jejich svatby, či seznámení, polibku a podobně.

Truhlička: naplnit čokoládovými a normálními mincemi a bankovkami ( bankovky se prodávají i naplněné alkoholem, můžeme nakombinovat )

Koupené přání: zahlédla jsem s podobným textem: Tohle vše už máte 5x, ale když budete mít víckrát tento dárek, nebude Vám to vadit…. ( je tam kapsa na vložení peněz ). Přáníčko můžeme i vyrobit.

2 pytlíky ( s nápisem „Něco do začátku“ – v nich mince. Udělat fintu, že se mince rozsypaly a ženich s nevěstou sbírají každý do svého pytlíčku.

Hrneček s pokličkou: naplnit mincemi ( můžeme přidat i čokoládové ) a zabalit do celofánu.

Do krabice nasypat piliny a mezi to dát bankovky.

Poštovní schránka s jménem novomanželů ( uvnitř může být obálka s penězi – s adresou a vtipnou poznámkou ).

Ušitý pytlík s podpisy těch, kdo tam přispěl penězi.

Autíčko: koupit auto s otevíracím kufrem a na něho nalepit štítek s nápisem „ Na auto“ a do kufru dát peníze.

Odmotat toaletní papír, znovu namotat a namotávat do něho bankovky ( raději na to nějak upozornit )

Rukavice: do každého prstu dát bankovku.

Skleničku s uzávěrem: přilepit vteřinovým lepidlem uzávěr ke skleničce a přilepit nápis: V případě nouze rozbij sklo!

Dětská láhev s dudlíkem – vložit peníze.

Do bonboniéry dát mince místo čokolády.

Udělat přání, nalepit na něj injekci, do té vložit bankovku a doplnit nápisem: Finanční injekce.

Pirátský poklad: Do krabice nasypat přesátý písek, do něho dát mušličky, kamínky a malou truhličku naplněnou mincemi.

Mapa k pokladu: Novomanželé dostanou mapu a rýčky nebo motyčky a podle mapy si musí vykopat svatební dar – truhličku s penězi nebo jiným dárkem.

Labyrint na peníze – na internetu asi za 300,- Kč.

ort z toaletních papírů
Na velkou destu z kartonu naskládat toaleťáky do kruhu, do nich nastrkat bankovky, nahoru dát další patro blíž ke středu, až vznikne pyramida.

Miminko
Panenka, které se dá papírová plínka, ta se pomaže hořčicí, dají se tam kovové padesátikoruny a zabalit. Na panenku napsat ceduli „Přebalte mě, mám tam nas..áno“.

Svíčka
Starou svíčku oblepit mincemi (malinko nahřát, pak dobře drží) a jemně polít polévacím voskem jiné barvy, který steče přes mince.

Balonky
Do nafouknutých balonků dát peníze, přibalit jehlici na propichování. Do některých balonků dát třeba jen papír, do některých peníze. Nebo balonky naplnit heliem a přidat dětskou pistoli, aby se balonky mohly sestřelit.



Oříšky
Tři vlašské oříšky opatrně rozpůlit, vyndat ořech, do skořápky vložit peníze, slepit a případně ještě natřít zlatou barvou.

Šperk
Ve zlatnictví koupit krabičku na šperky, srolovat bankovku, převázat mašličkou a vložit do krabičky.

Deštník
Do velkého deštníku navěšet na různě dlouhé stužky ruličky bankovek. Pod rozevřeným deštníkem lze pak i pózovat a mít tak zajímavé fotky.

Nedobytná sklenice
Do sklenice se zabroušeným uzávěrem (k dostání např. v chemickém skle, laboratorních potřebách atd.) naskládat bankovky srolované do ruliček a uzávěr zalepit vteřinovým lepidlem. Rozbít, až bude nejhůř :-).

Ubrousky
Vyrobit krabičku, ve které budou peníze naskládané stejně jako papírové ubrousky.Když se jedna bankovka vytáhne, popotáhne se další ven z krabičky.

Prasátka
Keramická prasátka (pokladničky) naplnit mincemi, dát je do košíčku, pár mincí pohodit kolem, přidat nějaké obilí a ceduli „žijte si jako prasata v žitě“.

Kufřík plný peněz
Do dětského kufříku naskládat balíčky bankovek (jako ve filmu). Balíčky vyrobit z nastříhaných novin, navrch balíčku dát bankovku pravou, zalepit papírovou páskou.

Kaktus
Kupte si hmotu na aranžování květin a menší květináč s hlínou, peníze zabalte do ruliček a napíchejte do hmoty tak, aby vznikl pseudokaktus. Pro větší efekt můžete celou rostlinu opatřit nahoře sušeným květem, smyšleným latinským názvem na cedulce a přidat informace k pěstování, jak chránit před škůdci apod.

Drak
Obnos, který chcete darovat, si v bance nechte rozměnit na drobné bankovky - nejlépe různých hodnot. Ty potom uprostřed převažte provázkem, vytvořte malé "motýlky", svažte je k sobě provázkem a v papírnictví kupte papírového draka. Svázané bankovky přivažte místo "ocasu". Draka pečlivě zabalte.

Truhla s pokladem
Do dřevěné truhličky nasypat mince, smíchat je např. s čokoládovými penězi.

Pokladnička
Peníze (mince i bankovky) vložit do pokladničky s visacím zámkem, klíček od zámku předat spolu s blahopřáním nebo při gratulaci.

Pytlík s penězi
Plátěný pytel naplníte drobnými mincemi, pro lepší efekt na pytlík můžete nastříkat znak pro dolar, logo banky, nebo nápis „něco do začátku“ apod.

Láhev vína
láhev od vína vyplněná bankovkami, uzavřete korkovou zátkou a pro větší efekt zakapejte voskem, vytvořte si etiketu tohoto „vína“ s vtipným popisem.

Knížka
Knížka z antikvariátu (nejlépe nějaká na první pohled nudná třeba pojednání o řešení krizíí v manželství nebo o výchově dětí nebo o koníčcích novomanželů) a mezi stránky vložit bankovky.

Injekce
Do injekční stříčkačky vložit srolované peníze, stříkačku vložit např. do dřevěné krabičky, přidat nápis „finanční injekce“.

Úroda ze zahrádky
Do košíčku naaranžovat smotané peníze převázané mašličkou např. s umělým či opravdovým ovocem.

Popelka
Do skleněné nebo plastové dózy nasypat sušenou čočku, fazole apod. a mezi ně zamíchat mince.

Koš ořechů
Koš plný ořechů a dva louskáčky – kdo nalouská víc, vyhraje. Do ořechů nacpat bankovky.

Cihla
Koupit velkou cihlu s otvory a do některých otvorů nastrkat bankovky, můžou být ještě zabalené např. v krepovém papíru (jako „základ“ rekonstrukce bytu).

Měšec
Měšec naplnit libovolnou částkou v korunových mincích.

Hodiny
Koupit dřevěné kulaté prkénko, z mincí udělat číselník a ze smotaných bankovek hodinové ručičky.

Plyšák
Koupit plyšáka v mikině, do kapuce zašít peníze. Přidat nějaký vtipný text.

Ponožky nebo rukavice
Koupit zajímavé ponožky nebo rukavice a nastrkat do nich mince či bankovky.
hrníčky
kupte dva stejné hrnky, ozdobte nápisem barvou na keramiku (vypaluje se v troubě) ona / on , ty / já , ♀ / ♂, apod., nebo přímo přátelskou čajovou soupravu pro dva a do každého hrnku dejte ruličku peněz
láhev od vína vyplněná bankovkami, uzavřete korkovou zátkou a pro větší efekt zakapejte voskem, vytvořte si etiketu tohoto „vína“ s vtipným popisem


TIP NA ZÁVĚR
Pokud budete darovat mince, dejte si záležet a mince vyčistěte, můžete použít čističe kovu, postačí však i namočit na několik hodin do vody s pracím práškem.



Do truhličky umotané z papíru jsem koupila fotoalbum.


4 dvojstránky na ukázku, ještě nedodělané a zatím bez peněz ,-) Do fotoalba jsem dala na každou stránku lístek, na který jsem napsala citáty, přání pro novomanžele, doplnila jejich společnými fotografiemi, přidala tetování pro něho a pro ni, děti můžou dokreslit nějaký obrázek ( třeba zrovna novomanžele :-)) ) a hlavně na některé dvojstránce je nápis: Příspěvek na ( zařízení kuchyně, obývacího pokoje, dětského pokoje,..... výbavičku pro miminko, nové auto, nové nádobí, bytový textil, romantickou večeři, na horší časy, na exotickou dovolenou, atd. ) A doplníme obrázkem vystřiženým z časopisu ( obrázek kuchyně, auta,... ) Stránku uprostřed dvakrát trochu nastřihneme tak, aby šla vsunout bankovka a tím se zajistila proti vypadnutí z alba. Místo fotoalba můžeme použít i památníček. Obrázky můžeme i nakreslit místo vystřihování z časopisů.


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace


inspirace