Domeček z papíru



Pro inspiraci na dlouhé zimní večery vkládám pár fotek jak jsem já vyráběla domeček pro Lucinku k jejím pátým narozeninám.
Máme doma domeček od Playmobilu, ale jen ten cestovní a za velký se mi nechtělo utrácet peníze. Karton byl zadarmo, tapetu kterou je polepen vnitřek jsem koupila u Vietnamců za 109,- Kč. Zelená a červená tapeta je z obchodu a stála 150,- Kč. Karton jsem vždy ještě potírala Herkulesem. Lépe se to tam pak dávalo. Tak mě celý domeček vyšel cca na 300,- Kč. A výroba s polepením a ušitím záclonek trvala tak 30 hodin. Na podlahy jsem použila korek a zbytek koberce.
Domeček má na šířku 50 cm a hloubka je 30 cm. Výška jednoho patra je 15 cm. Inspiraci jsem pochytila zde na MMB. Karton je k sobě lepen papírovou lepenkou, kterou jsem také před tím potřela lepidlem. Střecha je pak přichycena šroubkama a hlavičky jsou zase zalepené lepící páskou. Domeček je opravdu hodně pevný:-))



domeček z kartonu bez polepení


pohled z boku. Na fotu jsou vidět přelepené šroubky.


a ještě jedna strana. Když jsem domeček polepovala, tak jsem začala u oken ( nemám foto) Aby nebyl vidět karton, tak jsem vždy vystřihla proužek papíru a vlepila ho jako by přes rám okna ( zevnitř - ven ) Proužek jsem dělala široký 3 cm. A délka záleží na velikosti okýnek.


tady je domeček již polepený. Záclonky jsem ušila za zbytků co máme doma a uchytila jsem je tam špendlíkama na nástěnku, které jsem nejdříve trochu zastřihla a pak jsem je přilepila vteřinovým lepidlem. Drží super.


naše zelená fasáda:-))


z boku. Na střechu jsem vystřihovala pásy tašek. Na fotce to není moc znát, ale ve skutečnosti to vypadá pěkně. Vše je nejdříve namazáno lepidlem a následně přilepeno:-)). Nejdříve jsou také polepeny hrany střechy a pak jsou dávány ty pásy "tašek"


a tady už máme zařízeno a můžeme začít bydlet:-))


ložnice, nějaký nábyteček Lucinka měla a zbytek jsem dokoupila zde na MMB


dětský pokoj:-))


kuchyně:-))


obýváček:-))


a koupelna