Letní klobouk + čepička



Návod není můj . Inspirovala jsem se z jiných stránek, kde byl návod rusky. Háčkovala jsem jen daného kresleného schématu a je to opravdu jednoduché.
Píší objem hlavy 50 - 52 cm (mě ho oblékla 8 letá dcera, vel. 128), doporučují háček 1,6 ....já háčkovala normálně trojkou z příze NELA. Čepička cca velikost 98.


Základ je 6 ŘO spojit do kruhu a pak v 1. řadě udělat 3ŘO + 17 DS
dále se postupuje dle schématu.



Takhle vypadá originál. Já háčkovala květinový vršek modrou a až pak bílou. Klobouk se mírně rozšiřuje, pokud chcete ,aby držel tvar, musíte jej naškrobit.


Toto je základní květinová placka, je tam i vidět originál vodotisk majitele. Pokud to bude někomu vadit, prosím ozvěte se. Inspirovala jsem se z rajče netu, kde byly fotky taktéž okopírované.


A tady je pokračování, jsou zde i určené barvy jako u originálu. Já háčkovala dle fantazie.


Pokus o zkratky


Detail vrchní placky


Detail


tady je detail z rubové strany, jak jsem měnila barvu....táhla jsem přízi od lístečků k ornamentu


Já z kloboučku ale udělala ala 20. léta. Aby byl u hlavy, protáhla jsem spodní částí stužku....čímž se vytvořil po bocích takový retro tvar.


.


.


Dá se udělat i jako čepička. Uděláme základní placku a od špiček jsem už jen dělala 1řo,1ds,1řo,1ds........ Vyšlo to na cca velikost 98 pro dvouletou holčinu. Po základní lístkové placce se může pokračovat samozřejmě dle fantazie.


nádherný retro klobouk od Petry (Holy50)


další nádhera od (Květka2222)


Krásný klobouček od Pavel T. (Detron)


Podle návodu udělána kšiltovka od šikuly paní Zuzana B. (zberuska)