KRESLENÉ SCHÉMA NA PLACKU K TÉTO ČEPIČCE



holky, na vaše přání jsem nakreslila schéma na placku. To první schéma je k té bílé čepulce, která je háčkovaná háčkem č.2 (bílý), po obvodu mi vychází 14x vzoreček a je v tomto mém podání na hlavičku 47-48cm. Druhé schéma na šedomodrou čepuli ještě domaluji a vložím. Tu jsem háčkovala háčkem č.0 (bílý) a podle druhého schématu mi vyšel 15x vzoreček. Je větší - na obvod cca 50cm. Podle velikosti háčku si můžete upravit velikost. Možná by ta placka šla vymyslet i lépe, ale myslím, že to tak špatně nevypadá.



menší bílá verze čepičky


pohled zhora na placku v reálu


obrázek schématu - doufám, že mi prominete fakt, že tam nikde není vymalovaný začátek z řetízkových ok a spoj pevným okem na konci řady. Předpokládám, že kdo si poradí s tímto typem vzorečku, poradí si i se začátkem každé řady :-) . Ta poslední řada je namalovaná červeně, protože ta už není upravená a je podle schématu níže - dál pokračujete vzorečkem dole.


takhle vypadá placka u té druhé čepičky


a toto je schéma na placku, jak jsem se s tím poprala já u té šedomodré čepky - poslední červeně vyznačená řada je řada, která už je dělaná podle schématu níže - dál se pokračuje podle vzorečku.


a ještě vzoreček, kterým čepička pokračuje :-) ..... vzoreček je takový náročnější - ty oválky, to nejsou 3 sháčkované DS, ale musíte 3x nahodit přízi, podobně, jako když děláte DS - nahodíte, píchnete do očka, chytíte přízi, protáhnete jí očkem a vytáhnete cca 1cm, a toto ještě opakujete 2x a potom dokončíte sháčkováním.


Holky, tady jsem našla popis, jak se háčkuje ta pecička. Třeba to z knihy bude srozumitelnější. Děláte právě tu pecičku ze 3 polosloupků a potom jí spojíte - jako je i zde uvedeno - řetízkovým okem. To řetízkové oko je ve schématu vždy za pecičkou namalované, takže né aby vás napadlo, udělat pecičku, spojit jí ŘO a potom podle schématu udělat další ŘO, to by bylo špatně. POZOR: tam kde je jen oválek a nemá čárku uvnitř, tak tam děláte pecičku ze 2 polosloupků!!!!!!!! (viz například první řada druhé placky )


PECIČKA. Pro ty, kdo stále nepochopili, jak se dělá pecička, je zde obrázkový návod. Prosím tolerujte mizernou kvalitu - jednou rukou jsem fotila a jednou držela háček a pleteninu, tak to nebylo úplně snadné. Mám rozdělanou čepičku z DS, tak jsem ji využila pro návod na jednu pecičku. Snad už to teď bude jasné pro všechny :-) NEJPRVE NAHODÍTE, JAKO KDYŽ CHCETE UDĚLAT DS


PÍCHNETE DO OČKA Z PŘEDCHOZÍ ŘADY - OPĚT JE TO STEJNÉ, JAKO KDYŽ DĚLÁTE DS


CHYTÍTE SI HÁČKEM PŘÍZI - OPĚT STEJNÉ, JAKO KDYŽ DĚLÁTE DS


PŘÍZI PROTÁHNETE OČKEM, VYTÁHNETE JÍ PŘIBLIŽNĚ DO DÉLKY 1CM ( VÍC VÁS TO STEJNĚ NEPUSTÍ :-) ) A NECHÁTE SI TO VŠECHNO NA HÁČKU


TEĎ ZASE NAHODÍTE, JAKO KDYŽ SE DĚLÁ DS


ZASE PÍCHNETE DO STEJNÉHO OČKA, JAKO JSTE PÍCHLY PŘEDTÍM


ZASE NABERETE PŘÍZI


A ZASE JI PROTÁHNETE OČKEM A VYTÁHNETE DO PŘIBLIŽNÉ VÝŠKY 1CM A OPĚT SI VŠECHNO NECHÁTE NA HÁČKU A POKRAČUJETE


ZASE NAHODÍTE PŘÍZI, JAKO KDYŽ SE DĚLÁ DS


OPĚT PÍCHNETE DO STEJNÉHO OČKA JAKO 2X PŘEDTÍM


ZASE SI CHYTÍTE PŘÍZI HÁČKEM


A VYTÁHNETE OČKO ZASE DO DÉLKY CCA 1CM


TEĎ MÁTE NA HÁČKU 7 SMYČEK, CHYTÍTE SI HÁČKEM PŘÍZI A VŠEMI OČKY JÍ PROTÁHNETE


TADY UŽ JE PROTAŽENO A HOTOVO. TEĎ JE PECIČKA KOMPLETNÍ.


ZA KAŽDOU PECIČKOU - JE TO NAMALOVANÉ I V OBR.SCHÉMATECH - SE JEŠTĚ UDĚLÁ JEDNO ŘETÍZKOVÉ OČKO. NYNÍ JE PECIČKA TAKOVÁ, JAKÁ MÁ BÝT :-) - HEZKY ZPEVNĚNÁ A VY UŽ TO UMÍTE :-)