Čokoládový dort bez mouky jako peříčko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vejce 6 ks, Čokoláda na vaření 120 g, Cukr krupice 120 g, Prášek do pečiva 1/2 balíček, Dále: Višňová marmeláda Schwartau 1 ks, Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 1 ks, Tyčinky ledové kaštany 1 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.

Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.

Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne. V případě použití velkých vajec můžete klidně použít formu průměr 26 cm.

Ještě jeden pohled
Kdo nezná Schwartau džem je to tenhle, je výborný . Ale výborný je i borůvkový a lesní směs.
Krásné provedení Laďky
a další krásný kousek od Renaty L.
Valentýnské provedení od Renaty C.
A další pěkný kousek od Taťány E. :-))
A na tento krásný kousek jsem úplně zapomněla :-)) od Michaela S., Míšo dík za připomenutí :-))
Krásná fotka od Pavla D.(andy)
a další od Martiny V.
Tak ještě jeden pěkný kousek od Silvia. V