Gramofon



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém - čokoládový, višňový gel, Smartflex Velvet. Mechový korpus: 6 vajec, 300 g cukru, 375 g polohrubé mouky, 1,5 čokoládového pudinku, kakao, 3/4 prášku do pečiva, 150 g oleje, 150 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Zhruba polovinu těsta obarvíme kakaem a "mramorujeme".

POSTUP PŘÍPRAVY

- u obrázků

- připraveno do trouby
- upečeno
- příprava "talíře" pod gramofonovou desku - vhodnou pokličku jsem obalila fólií a vložila vyválenou hmotu
- potom jsem tam napěchovala punčovinu a okraje potahovky zahnula dospod
- "bedýnka" - okrájený, promazaný a potažený piškot
- bedýnka s talířem - fólie byla pokrčená, takže povrch nic moc - ale nevadí, stejně na tom bude deska
- připravené "součástky"
- příprava desky - rýhy jsou dělané hřebínkem - moc to nešlo .....
- přenoska
- kompletace a dokončení - ufff - měla jsem z toho velký strach, ale docela se dařilo. "Bedýnka" je sice hrbolatá a křivá, deska taková "okousaná", ale když se nebude líbit, tak ho sníme sami :-)
- oslavenec s dortem - prý se líbil i chutnal, tak mám velikou radost!