Gramofon
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém - čokoládový, višňový gel, Smartflex Velvet. Mechový korpus: 6 vajec, 300 g cukru, 375 g polohrubé mouky, 1,5 čokoládového pudinku, kakao, 3/4 prášku do pečiva, 150 g oleje, 150 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Zhruba polovinu těsta obarvíme kakaem a "mramorujeme".
POSTUP PŘÍPRAVY
- u obrázků
|
- připraveno do trouby |
|
- upečeno |
|
- příprava "talíře" pod gramofonovou desku - vhodnou pokličku jsem obalila fólií a vložila vyválenou hmotu |
|
- potom jsem tam napěchovala punčovinu a okraje potahovky zahnula dospod |
|
- "bedýnka" - okrájený, promazaný a potažený piškot |
|
- bedýnka s talířem - fólie byla pokrčená, takže povrch nic moc - ale nevadí, stejně na tom bude deska |
|
- připravené "součástky" |
|
- příprava desky - rýhy jsou dělané hřebínkem - moc to nešlo ..... |
|
- přenoska |
|
- kompletace a dokončení - ufff - měla jsem z toho velký strach, ale docela se dařilo. "Bedýnka" je sice hrbolatá a křivá, deska taková "okousaná", ale když se nebude líbit, tak ho sníme sami :-) |
|
- oslavenec s dortem - prý se líbil i chutnal, tak mám velikou radost! |