České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

POSTUP PŘÍPRAVY

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím ***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené