"Pomalý" králík - lahodný recept i pro odpůrce králíka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík, čerstvé bylinky, olivový olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mého manžela... králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, promažeme olivovým olejem a čerstvými bylinkami dle chuti (libeček, bazalka, tymián apod.) a necháme den odležet. Podlejeme trochou vody (maso pustí hodně šťávy), dáme večer do trouby na 100 stupňů do zakrytého pekáčku a necháme do rána, ráno jen dopečeme asi půl hodiny odkryté na 160 stupňů do růžova.

My jsme pekli cca 8 hodin, pokud budete péct déle, měla by stačit teplota kolem 80-90 stupňů.

Maso je tak jemné, že se dá roztírat na chleba...

Podáváme s čímkoliv dle chuti - brambory, rýže, zelenina, špenát a bramborový knedlík apod.