Prezidenské jídlo alá Kluci v akci ( recept první dámy Livie Klausové )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuře,1 lžíce křemžské hořčice, 1lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 moravanka, sůl, pepř,

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Naporcujeme kuře ( nebo koupíme kuřecí stehna ), osolíme, jemně opepříme.
2) Připravíme " marinádu ". Tak se skládá ze - vše po jedné polévkové lžíci - křemžské, plnotučné hořčice a marmelády + jednu malou lžičku francouzské hořčice.
3) To vše smícháte a kuřecí kousky v marinádě " vymácháte ". Vložíte do pekáče a zalijete i s vodou jednou Moravankou.
4) Vše dáte takto zapéct do trouby na cca jednu hodinu. Dokud není zlatá kůrčička.

Pozn.: Paní Klausová doporučila, jako přílohu bramborové knedlíky - naprosto s ní souhlasím. Je to výborná kombinace.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !

Připravená marináda ze surovin viz. další obrázek.
Jedna lžíce plnotučné a křemžské hořčice, 1 malá lžička francouzské hořčice, jedna lžíce rybízové marmelády
Vyfocené potřebné suroviny. Marmeláda je v domácí skleničce .-)
Před pečením v troubě. Kuřecí kousky jsou zalité Moravankou - i s nálevem !
Po upečení cca 1 hodiny při 180 stupních.
Konečná úprava. Jídlo je jemně pikantní a velmi dobré.