Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1zajíc / králík 100g másla na opečení (dávám od oka, přiměřeně) 2 cibule (1velká nebo 2 menší) sůl pepř tymián - dodá tomu výbornou chuť hladká mouka - na obalení 250ml šlehačky 30% a víc!!! jinak se vám zdrcne (šlehačky dávám 350ml - aby bylo víc omáčky a ještě přidávám tak 40ml vody) + můžete přidat houby, rajčata, papriky, pórek, možná i kořenovou zeleninu, ale to mi moc nejede (pak byste z toho měly svíčkovou)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme v rozpáleném másle ze všech stran.
Maso vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka (doporučuji na tenká půlkolečka, aby byla ponořená celá v té smetaně), posypeme tymiánem. (ještě to polijete tím výpekem)
Zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě.
Podáváme s bramborem a zel. salátem. (myslím že by šla i rýže)

Já to dělám v remosce, takže mám minimum nádobí a ten výpek mi zůstane pod masem, protože to opékám rovnou v tý remoskový nádobě na plotýnce.

Kolik stupňů - to budete muset vyzkoušet nebo někde najít - já to mám v remosce 90 minut aby šlo maso dobře od kosti. V té remosce je potřeba čas od času na králíka kouknout, jak moc se smetana připéká a seškrábnout jí ze stěn.

Dobrou chuť