POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla
POSTUP PŘÍPRAVY
1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\\r\\n2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\\r\\n3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\\r\\n4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\\r\\n\\r\\n-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\\r\\n-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
potřebné přísady ... |
tady je vidět konzistence - podobná pudinku |
nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne |