**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**500g polohrubé mouky**80g jemného krystal cukru**1 vanilkový cukr** **2 žloutky**21g čerstvého droždí (1/2 kostky)**100 g másla **250ml vlažného mléka**špetka soli**citronová kůra** Náplň: **2 kostky tvarohu**1 žloutek**cukr dle chuti,aby to bylo spíš sladší** Drobenka: **polohrubá mouka**práškový cukr** máslo**dále obraný rybíz cca 400 až 450g**

POSTUP PŘÍPRAVY

**Těsto připravíme buď klasickým způsobem (návod naleznete u mě v receptech - recept na kynutý koláč s povidlím a tvarohem) a nebo v pekárně.**Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, mléko ohřejeme,aby bylo vlažné, máslo si rozpustíme,ale nesmí být vřelé**Vkládáme do pekárny v tomto pořadí: mléko, rozdrobené droždí, žloutky, rozpuštěné máslo, oba cukry, poté přidáme mouku, uděláme do mouky důlek, dáme špetku soli a zahrneme, nakonec můžeme přidat trošku citronové kůry a zapneme program těsto.**Po ukončení programu,kdy je těsto nakynuté ho vyklopíme na vál, můžeme trošku propracovat, já už nepodsypávala,nebylo to potřeba.**Těsto rozdělíme na dvě části.**První vyválíme na tenký plát o rozměrech klasického plechu a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.**Oba tvarohy smícháme s cukrem dle chuti, přidáme žloutek, pokud se nám zdá tvaroh řídký (je to podle druhu,každý je jiný), přidáme trošku maizeny.**Tvaroh natřeme na první plát těsta, přiklopíme druhým plátem, ten nahoře propícháme vidličkou,aby se při pečení nezvedal.**Poklademe rybízem, posypeme drobenkou.**Na drobenku si v misce smícháme na kostičky nakrájené studené máslo s prášk.cukrem a moukou dle potřeby a prsty zpracujeme žmolenku.**Pečeme na horkovzduch 160C cca 45min.,než okraje zezlátkou (pozor,aby bylo těsto s tvarohem propečené).**Vychladlé krájíme na řezy a poprášíme moučkovým cukrem.**

**Vykynuté těsto v pekárně*Program těsto**
**Upečený koláč**
:-)
**Nakrájený**
:-)
**Úžasně osvěžující, ideální letní snídaně :-)**
**Můžete péct i s jiným ovocem...........např.s meruňkami**