Skořicový koláč s ořechy a jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

22 zarovnaných PL 1:1 polohrubá:hladká mouka (cca 150g), 2 velká vejce , 10 zarovnaných PL cukru (cca 100g), 8PL oleje, 5PL mléka, 3lž skořice, 1/2 PDP, 2 velká jablka, zbavená jádřinců, oloupaná,nakrájená na kostičky cca 1x1cm, velkou hrst vlašských ořechů posekaných nahrubo

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Oddělíme žloutky od bílků.

2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

3. Žloutky, cukr, mléko a olej vyšleháme do pěny.

4. Mouku smícháme s PDP a se skořicí.

5. Za stálého šlehání přisypáváme do žloutkové směsi mouku.

6. Sníh RUČNĚ spojíme se směsí z ostatních ingrediencí.

7. Až se nám sníh dokonale spojí se směsí, tak přimícháme jablka a ořechy.

8. Koláčovou formu vymažeme máslem/tukem a vysypeme moukou. Na dno formy pro jistotu ještě dáme vysřižené kolečko z pečícího papíru.

9. Pečeme na 175°C cca 40minut, provádíme test špejlí

Tip: Koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Jednotlivé kousky na talířku dozdobíme tvarohem s cukrem a plátkem jablíčka.