OLEJOVÁ BÁBOVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce, 1 sklenička ( 2dcl ) oleje, 35 dkg cukr moučka, 40 dkg polohrubá mouka, 1/4 l mléka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva nebo pro zajimavou chuťovou změnu 1 prášek do perníku, citronová kůra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Myslím, že na bábovky je receptů mnoho, vkládám svou olejovou bábovku, snad bude chutnat začínajícím kuchařkám.
Pokud se s tím nechcete moc míchat, všechny ingredience smícháte a vlijete do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáte péct na 180°C do trouby. Ale myslím, že i tato obyčejná bábovka si zaslouží trochu něhy a výsledek je mnohem lepší.

Do jedné nádoby si odvážím moučkový cukr a přidám 4 celá vejce a ručním šlehačem vyšlehám doběla potom při šlehání přidávám olej a vše řádně vyšlehám. Tímto docílíme, že bábovka bude nadýchanější. Ve druhé misce mám odvážené všechny ostatní sypké věci, přidám k vyšlehané směsi a k tomu ještě čtvrt litru mléka. Vše znovu vyšlehám. Když je těsto pěkně promíchané buďto nalijete do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáte péct. Když chcete mít bábovku krásnou i pro oko pak trošičku nalijete do bábovky a zbytek rozdělíte na dvě části, do jedné části ještě vmícháte 2 lžíce kakaa. Potom nalijete část tmavého těsta na to bílé těsto a tak pořád dokola.

TIP: Jak už jsem napsala, když nemáme doma obyčejný prášek do pečiva dávám do perníků, nebo přidám do těsta kávovou lžičku mleté skořice, ta vůně je úžasná. Můžete do těsta nalámat na menší kousky čokoládu. Vysypat můžete formu strouhanou kokosovou moučkou místo hrubé mouky.