Babiččiny domácí kynuté buchty - PRO MĚ BEZKONKURENČNÍ !!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA TĚSTO: 0,75 kg - hl. mouky ,1ks droždí (42g), 20 dkg -Hery, 20 dkg - cukru,1malá lžička soli,250ml - mléka (ROZHODNĚ NE ODSTŘEDĚNÉ!),1. van. cukr, 1 žloutek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít. (max. do 20min cca 2cm).
Všechny suroviny smícháme dohromady včetně kvásku - tuk musí být rozehřátý, avšak ne vařící ! a mouka by neměla být úplně studená.Vypracujeme těsto - při vypracování nesmí být těsto tuhé !Necháme cca hodinu vykynout.Poté si uděláme z těsta kuličky, které prsty proměníme v placky., které plníme náplní (tvarohová - smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, cukr, popř. rozinky - POZOR NESMÍ BÝT ŘIDKÁ - pro zhousnutí přidávám trochu prášku van. pudingu, čokoládová - na buchty přímo lžičku granka a slzička másla). Důkladně uzavřeme a dáme na olejem vymazaný plech. Buchty klademe těsně vedle sebe (tam kde se dotýkají ještě pomazávám olejem - jdou potom lépe oddělit). Vyskládané na plechu necháme ještě cca 30min kynout. Poté pomažeme olejem vršek buchet a vkládáme do předem rozehřáté trouby a pečeme zhruba na 150-160 stupňů okolo 35min. ( buchty je třeba hlídat, každá trouba peče jinak, na vrchu musí být zlatavé).
Tyhle buchty dělávala moje babička, mohla sem se po nich vždy utlouci !! :-)) dobrou chuť!

PS: Buchty hodně ovlivňuje kvalita mouky, nejlepší je ta česká a ještě lepší přímo od mlynáře!

Vypracované těsto před vykynutím.
po vykynutí....
Dělala sem zrovna "čokoládové" - granko a kousek másla :-) všichni je milujeme.
... před vložením do trouby
po vyndání....
DOBROU CHUŤ !!! :-)))