Nepečený malinový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 180 g Esíček, 60 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g malin, 100 g cukru moučka, 250 g tvarohu (vaničkový, 20%), 200 g zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač a 100 ml vody. Dále: několik malin na ozdobu, čiré dortové želé.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Na dno dortové formy průměr 24 cm (nebo může být i menší) přivřeme pečící papír, rovnoměrně rozložíme sušenkový základ a necháme ½ hodiny v ledničce ztuhnout.
Maliny rozmačkáme s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a dobře rozmícháme. Vlijeme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na sáčku a směs nalijeme na ztuhlý korpus. Necháme v ledničce několik hodin ztuhnout. Povrch ozdobíme malinami a potřeme dortovým želé, kterého si uvaříme jen poloviční dávku.