Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory

POSTUP PŘÍPRAVY

.........

Maso nakrájíme na stené kostky,osolíme,opepříme,posypeme kmínem,může být i drcený,zasypeme nasekaným česnekem a cibulí,promícháme,dáme péct na olej do trouby na 200 stupňů doměkka a dokřupava
Kysané zelí pokrájíme,aby nebylo dlouhé,pokud je příliš kyselé propláchneme ve studené vodě,dáme do hrnce s bobkovými listy,podlijeme vodou a dusíme doměkka
Na oleji nebo sádle osmahneme nasekanou cibuli dohněda
až je zelí měkké,vyndáme bobkové listy,nalijeme osmahnutou cibulku
pak zelí osolíme,osladíme,jak máme rádi a přidáme najemno nastrouhané brambory,aby zelí zahustily,povaříme,aby nebyl cítit škrob a až zelí zhoustne
hotové maso
podáváme s bramborovým knedlíkem,dobrou chuť