Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Vepřová kýta, plátky podle počtu strávníků, cibule, olej, mléko, zakysaná smetana, bobkový list, sůl, pepř, lžíce a půl hladké mouky, 2 lžičky sladké papriky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Na oleji si spěnímě nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran. Přidáme bobkový list, můžeme, pokud chceme 1 kostku masoxu, podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. (V tlakovém hrnci asi 25 minut.) Pak maso vyndáme, asi v půlitru mléka rozkvedláme lžíci a půl hladké mouky a nalejeme na omáčku. Mouku pořádně provaříme za stálého míchání, aby se nám omáčka nespálila. Nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Podáváme s knedlíkem.