Vepřový perkelt



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové maso-plecko/krkovice,2 velké cibule,3-4 stroužky česneku,olej,sádlo,sůl,pepř,malý rajský protlak,směs koření-sladká paprika,trošku pálivé,suš.česnek,guláš.koření,špetka majoránky,hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle s kapkou oleje osmahneme nasekané cibule pěkně dohněda,pak přidáme nasekaný česnek,osmahneme,přidáme maso,opečeme,až se zatáhne doběla.Pak zasypeme směsí koření,opečeme,přidáme protlak,opékáme asi 5 minut,pak zalijeme vroucí vodou,kdo je zvyklý,přidá kostku masoxu,/já nedávám / a dusíme pod poklicí na mírném ohni,až je maso měkké.Nakonec zahustíme moukou a dochutíme,podáváme s chlebem nebo těstovinou

mají moc rády i děti