Perníkový štrůdl



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 600 g hladké mouky 240 g práškového cukru 4 vejce 100 g másla 4 lžíce horkého medu mletá skořice lžička jedlé sody Náplň: švestková marmeláda mleté ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky, cukru, másla, vajec, horkého medu, mleté skořice a z jedlé sody připravíme těsto. Ze začátku hodně lepí, chce to dobré nervy. :)
Těsto můžeme nechat v ledničce odložit na hodinku, aby se nám s ním lépe pracovalo. Těsto rozdělíme na 2 díly. Plech na pečení vymažeme. Každý díl odleženého těsta rozválíme, potřeme švestkovou marmeládou a posypeme 2 hrstmi mletých ořechů. Naplněný koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 40 minut. Po upečení je lepší koláč krájet až druhý den, já nečekám a krájím, až je štrůdl lehce vychladlý.

P.S.: Nezapomeňte potřít vajíčkem, na fotce jsem zapomněla potřít a vypadalo to nic moc, ale na chuti to samozřejmě neubralo. :)