KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na přání Milena D. (Drm)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli , přidat nastrouhanou zeleninu (divočina má ráda zeleniny dost), krátce osmahnout , přidat maso (přidávám pár kuliček jalovce,pepře a nového koření) zalít vodou a dusit.
Asi po 3/4 hodině maso vyndat , šťávu přecedit , propasírovat zeleninu , Přidat kostku masoxu a zahustit hl. moukou a smetanou.
Jako přílohu rýži nebo houskový knedlík.