Karamelové smetanové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 5 PL vody, 5 PL oleje, ½ prášku do pečiva. Krém: 125 g másla, ½ plechovky karamelového Salka. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g vaničkového tvarohu, 180 g zakysané smetany, 5 želatinových plátků, cukr moučka dle chuti (asi 2 - 3 PL). Dále: čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej, nakonec vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme na 180°C.
Změklé máslo vyšleháme s karamelovým Salkem do krému, natřeme na vychladlý korpus a necháme chvíli ztuhnout.
Tvaroh s cukrem a zakysanou smetanou prošleháme, opatrně vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku a vlijeme želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň nalijeme na krém, urovnáme a necháme ztuhnout v ledničce. (Já jsem použila na náplň ráfek, kdo nemá, bude mít nižší vrstvu). Pokrájené kousky zdobíme nastrouhanou čokoládou.

***