Jemné jahodové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 80 g cukru krupice, 90 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 2 PL oleje. Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g vaničkového tvarohu, 180 g zakysané smetany, asi 350 g mixovaných jahod, 3 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: nastrouhaná bílá čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (asi 10 minut šlehat), vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C.
Ušleháme smetanu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mixovanými jahodami, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu podle návodu na sáčku. Na vychladlý korpus položíme ráfek, nalijeme krém a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Po nakrájení ozdobíme každý díl nastrouhanou bílou čokoládou.