Valašské frgály dle paní cukrářky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g polohrubé mouky , 250ml mléka , 100g cukru krystal , 3 žloutky , 1,5 dcl oleje , 50g kvasnic
POSTUP PŘÍPRAVY
Smícháme mouku, žloutky a olej a uděláme kvásek s mléka, cukru a kvasnic. Vypracujeme vláčné těsto a necháme alespoň hodinu kynout v teple. Vyválíme tenké kulaté pláty a necháme opět kynout, poté natřeme nádivkami dle své chuti a necháme zase chviličku kynout.
Pečeme při 180C dokud nebudou okraje zlatavé :)
P.S.: Makovou nádivku kupuji už hotovou a tvarohovou dělám tak, že ušlehám 500g měkkého tvarohu, 2 žloutky,cukr dle chuti, rozinky a nakonec vmíchám sníh :-).
Tento recept mám od naší paní cukrářky, která má vyhlášené frgály v celém kraji :-).
**Zapomněla jsem napsat, že po upečení frgály potřít směsí rozpuštěného másla s rumem! :-)) A před pečením rozšlehaným žloutkem s troškou mléka. :-)
Dobrou chuť :)