Kynuté nadýchané a měkkoučké koláče -těsto můžeme použít i na buchty,záviny atd.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml vlažného mléka,42 g-jedna kostička droždí,3 lžíce cukru,100ml majonézy,1 žloutek,500g hladké mouky,1 rovná lžička soli,

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždí, mléka a trošky cukru uděláme kvásek.Když nakyne přidáme vše ostatní do pekárny v napsaném pořadí a zapneme program těsto.Samozřejmě můžeme zadělat těsto i ručně.Necháme vykynout a děláme koláčky s libovolnou náplní.Já je mám s makovou :-) z tohoto těsta dělám i rolády,buchty i koláč na plech.Ještě druhý den je těsto krásně nadýchané a vláčné.Pražské koláče z tohoto těsta byly naprosto luxusní

ještě jeden talíř koláčů z této dávky