Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladká mouka 4 hrstě sušené houby 4 dl smetana ke šlehání  sůl 60 dkg vepřová kýta 4 lžíce polohrubá mouka 6 lžic olej 1 lžička mletý černý pepř 2 lžičky drcený kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.

Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.