Rohlíčky s jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg polohrubé mouky, 250g másla nebo hery nebo něčeho podobného, 1 žloutek, špetka soli - na kvásek - 20g droždí, 1 kostka cukru, 1,25dcl mléka - na naplnění - jablíčka (oloupaná, nastrouhaná), skořice, cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky, másla, žloutku, soli a kvásku vypracujeme těsto, rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme na placku a tu rozřežeme na 8 dílů. Na každý dílek položíme trošku udělané jablíčkové náplně. Pak každý dílek stočíme od širšího konce ke špičce, vytvarujeme do rohlíčku, dáme na plech a upečeme, cca 170 C. Pečeme do růžova, teplé obalujeme v moučkovém cukru nebo jen posypeme moučkovým cukrem.

Těsto nenecháváme kynout, pracujeme s ním hned, když pracujeme s dílem těsta, zbytek dáme prozatím do lednice.