Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •Vepřová krkovice •anglická slanina. •párek nebo klobása •cibule. •rajčatový protlak. •sůl •pepř Doporučená příloha •Chleba a pivo,americké brambory

POSTUP PŘÍPRAVY

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na ni se naklade hojně cibule nakrájené na tenká kolečka nebo měsíčky.( když píšu hojně, tak tím myslím vrstvu, která zakryje maso ).
Další vrstvu tvoří tenké plátky anglické slaniny.
Mezitím si připravíme ochucený rajčatový protlak ( přisolí se a opepří, tchán říkával, že protlak musí být přesolený a přepepřený až skoro k nepoživatelnosti, doporučuji napoprvé raději méně soli a pepře, i když je pravda. že pokrm až neuvěřitelně sůl i pepř vstřebá).
Touto směsí se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží pokrájená uzenina, poté znovu krkovice a to se opakuje do libovolné výše. Končí se masem.

Výhoda je, že se to může připravit třeba už v pátek, dát do chladničky a v sobotu až přijde návštěva, se kastrůlek vloží do středně teplé trouby ( 180–200° C) a za 45 minut je hotovo.

Pokrm se hodí hlavně na různé oslavy, kde z Vás budou všichni zůčastnění loudit recept ( Mnohokrát vyzkoušeno)