Perník s lehkým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 1,5hrnku hladké mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 prášek do perníku 2 lžíce holandského kakaa 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 hrnek strouhaných jablek nejlépe kyselejších Krém: 2 kelímky čerstvého sýra (Lučina a pod.) 2 tabulky hořké čokolády rozpuštěné 1 vyšlehaná šlehačka lžíce kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

těsto:
V míse nejprve promícháme sypké suroviny,pak do středu rozklepneme vejce,přidáme mléko a olej a vše metličkou důkladně promícháme,nakonec vmícháme jablka,vylijeme na plech a pečeme při 170°C
ve vyhřáté troubě.
krém
Nejprve promícháme sýr s rozpuštěnou hořkou čokoládou a kakaem,nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.

Na dohotovení můžeme polít čokoládou nebo posypat kakaem