Krkovička na houbách

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso Doba přípravy: 1hod. Počet porcí: 4 Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 cibule 2 hrsti sušených hub(namočených) houbový vývar sůl pepř 2 lžíce kečupu (nemusí být) 2 lžičky sladké papriky olej mouka hl. na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme do růžova nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme plátky masa a orestujeme. Zasypeme paprikou a zalejeme horkou vodou. Přidáme lžičku houbového vývaru a namočené houby. Dusíme do měkka. Když je maso měkké vyndáme ho a štávu zaprášíme moukou. Omáčku povaříme na potřebnou hustotu. Nakonec přidáme kečup a vrátíme maso do omáčky.