Rychlý drobenkový koláč s jablky a skořicí-DĚKUJI VARENI.CZ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vyzkoušelo kuchařů (5) Drobenka: Polohrubá mouka 600 g Skořice - mletá 1 lžička Moučkový cukr 200 g Máslo nebo Hera 220 g Vejce nebo 2 lžíce mléka 1 ks Prášek do pečiva 1/2 balíček Ingredience Pečící papír Nastrouhaná jablka - hrubě 1 kg Vanilkový pudink 2 lžíce Cukr krupice dle chuti a kyselosti jablek Skořice - mletá Strouhaný kokos Nasekané ořechy Rozinky Citronová šťáva a kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj rovnoměrně nasypeme. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.