Cheescake

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: jemný čerstvý smetanový sýr 500 g Philadelphia (Může ho nahradit mascarpone, dobré žervé nebo ricotta) vejce 8 kusů limetka (kůra a šťáva) 1 kusu vanilkový cukr 2 sáčku moučkový cukr 250 g máslové sušenky 250 g malé máslo 1 balení

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme. Směs smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu podle potřeby dohustíme moukou na konzistenci, z níž se dá tvarovat. Těstem vysteleme dortovou formu.
2. Sýr ušleháme ručně nebo v mixéru s limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, pěti vejci a třemi žloutky. Hmotu nalijeme na připravený keksový korpus.
3. V troubě rozpálené maximálně na 130 stupňů pečeme velmi pozvolna (přibližně 50 minut) ve vodní lázni. Troubu nesmíme otevřít. Podle možnosti necháme dort vychladnout ve vypnuté troubě. Pak zakrýt alobalem a do ledničky.