Losos grilovaný na cedrovém prkénku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.

cedrové prkénko zalijte vodou a ponechte cca 4hodiny
odstraňte z lososa kůži
stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem
touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany
gril připravte na nepřímé grilování
prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu
losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů
po 30-40 minutách..