Losos grilovaný na cedrovém prkénku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
POSTUP PŘÍPRAVY
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
|
cedrové prkénko zalijte vodou a ponechte cca 4hodiny |
|
odstraňte z lososa kůži |
|
stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem |
|
touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany |
|
gril připravte na nepřímé grilování |
|
prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu |
|
losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů |
|
po 30-40 minutách.. |