Tunel z Be Be sušenek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 1 balíček BeBe sušenek kakaových (130 g), 100 g hořké čokolády, 30 g másla, 2 PL mléka. Náplň bílá: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 60 g cukru moučka, 3 želatinové plátky. Náplň červená: 200 g malin (čerstvých nebo i mražených), 50 g cukru krupice, 3 želatinové plátky. Dále: asi 10 dětských piškotů, asi 10 čerstvých malin, několik Be Be sušenek celých, kousek čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nasypeme do ní sušenkovou směs a lžící upravíme tak, abychom vytvořili stejně silnou vrstvu podél stěn formy. (Neumačkáme moc silně, spíš jen mírně, aby nebyly stěny hřbetu moc tvrdé a moučník by se pak hůř krájel.) Dáme na chvíli do ledničky ztvrdnout.
Maliny povaříme s cukrem a přepasírujeme. Všechny plátky želatiny necháme nabobtnat v hodně studené vodě. 3 plátky lehce vymačkáme a rozpustíme je v ještě teplé malinové šťávě.
Další 3 plátky rozpustíme ve 3 lžících vody a vmícháme je k rozmíchanému tvarohu se zakysanou smetanou s cukrem.
Do důlku ve formě nalijeme trochu tvarohové náplně, poklademe piškoty, nalijeme malinovou náplň, přidáme čerstvé maliny, doplníme zbývající tvarohovou hmotou, opatrně přikryjeme celými sušenkami a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník překlopíme na tác, odstraníme fólii a pocákáme čokoládou. Krájíme nožem pilkou.
Náplně můžeme různě obměňovat.

Jen s bílou náplní a mandarinkami. 3 želatinové plátky jsou rozpuštěné v 50 ml kompotové šťávy.
Náplň: 500 g bílého jogurtu, 70 g cukru moučka, 4 želatinové plátky. Dále: mandarinky z kompotu, mražené maliny, piškoty.