Segedínský guláš s domácím knedlíkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepřového plecka, 3 PL hladké mouky, 4 PL rostlinného oleje, 1 velká cibule pokrájená, 3 PL sladké papriky, 1 ČL kmínu, 200 ml vývaru, 1 PL rajčatového pyré, 400 g kysaného zelí scezeného a překrájeného, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, špetka cukru na dochucení, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu hladkou mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouku oklepu.
2) V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
3) Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu červenou paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
4) Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě 15-20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Dochutím solí, pepřem a špetkou cukru.

Domácí knedlíček je v předchozím receptu :)