Věnečky, které se vždy povedou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks vejce, 250 ml vody, 90 g ztuženého tuku (mám vyzkoušenou omegu), sůl, 140 g hl. mouky Krém: 3 vanilkové cukry, 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 15 dkg másla, 12 dkg krupice, 4 lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci svařím vodu s tukem a solí. Pak přisypu mouku a míchám (odpaluji). Pak se nechá těsto vychladnout. Do vychladlého těsta přidáváme POSTUPNĚ vejce jedno po druhém. Vejce se musí pořádně zapracovat do těsta a pak se může dát další. Pečeme na pečícím papíře na 170 C asi 20 min. Před vložením do trouby věnečky postříkám vodou. Při pečení se trouba NESMÍ OTVÍRAT. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min. Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit , abych zjistila zda je uvnitř upečený.
Krém: máslo necháme změknout. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stáleho míchání necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháváme pudink.
Jsou opravdu výborné a na každé oslavě se po nich zapráší:-).

nastříkáno na plech
A už se to peče:-)
:-)
Už jen naplnit :-).
A je hotovo:-).