Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 6 špekáčků, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka

POSTUP PŘÍPRAVY

špekáčky rozkrojíme v půli, ale né úplně, aby zlstali obě půlky spojené..naplníme nějakou pálivou omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy (můžeme nahradit balkánským sýrem), dáme do varné mísy -pekáče, zasypeme zbytkem nakrájené cibule a česneku, přidáme cca 2 lžíce hořčice (pokud máme rádi ostré dáme klidně dijonskou hořčici), přibližně 2x takové množství kečupu, kdo má rád ostré dá kus feferonky a zalijeme pivem...cca aby buřty byly ze 3/4 ponořené...přiklopíme víkem a dáme do trouby, ze začátku dávám na plno dokud se nezačně "vařit", pak snížím teplotu cca 150-200 st. a necháme tak 20min...buřty tím kouskem co zůstal koukat se opečou a omáčka nám zhoustne...je to rychlovka k obědu-večeři nebo jen tak na chut k pivku:)